TV műsor

Brexit - Brit pénzügyminiszter: csak akkor lesz újabb szavazás a megállapodásról, ha biztos a többség

Külföld, 2019.03.17

A brit pénzügyminiszter szerint a kormány csak akkor terjeszti ismét az alsóház elé szavazásra a jövő héten a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeit rögzítő megállapodást, ha biztos abban, hogy az eddig kétszer is nagy többséggel elutasított egyezmény elfogadásához megvan a többség.

A konzervatív párti brit kormány kezdeményezi az Európai Uniónál a kilépés törvényben rögzített jelenlegi, március 29-i határidejének meghosszabbítását, és ezt a kezdeményezést az alsóház csütörtökön támogatta. A kormány június 30-áig kéri a hosszabbítást, de ez a viszonylag rövid, meghatározott ideig szóló halasztás a kormányzati indítvány szerint akkor reális, ha az alsóház március 20-áig - a jövő heti EU-csúcs kezdete előtti nap végéig - elfogadja a Brexit-megállapodást.

Philip Hammond pénzügyminiszter azonban a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában kijelentette: a kormány csak abban az esetben terjeszti be újból szavazásra a Brexit-megállapodást, ha bízik abban, hogy ezúttal elegendő számú képviselő hajlandó támogatni az egyezményt. "Még nem tartunk itt" - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!