Bukarestben nyit összeurópai informatikai központot a kiskereskedelmi Ahold Delhaize

Külföld, 2024.04.24

Bukarestben nyit összeurópai informatikai központot a világ legnagyobb kiskereskedői közé tartozó holland-belga hagyományos és online kiskereskedelmi vállalat, az Ahold Delhaize - közölte szerdán a vállalat.

Az AD/01 nevű központban a tervek szerint 250 szakember fog dolgozni, írja az economica.net. Az informatikai központ feladata webfejlesztés és okostelefonos alkalmazások létrehozása lesz, valamint részvétel a vállalat stratégiai projektjeiben. "Technológiai ambícióink részeként arra koncentrálunk, hogy kifogástalan digitális élményeket nyújtsunk. (.) Ebbe a technológiai stúdióba éles eszű szakembereket gyűjtünk egybe, hogy valamennyi európai márkánkat kiszolgáló innovációkat hozzanak létre" - nyilatkozta Wouter Kolk, az Ahold Delhaize Európáért és Indonéziáért felelős vezérigazgatója. Az amszterdami és a brüsszeli tőzsdén is jegyzett, a holland Ahold és a belga Delhaize 2016-os fúziójával létrejött vállalat 400 ezernél több dolgozót foglalkoztat, 7700-nál több kiskereskedelmi egységet üzemeltet az Egyesült Államokban, Hollandiában, Belgiumban, Csehországban, Romániában, Szerbiában, Görögországban és Indonéziában.

Romániában a vállalat 1995-ben jelent meg. Jelenleg 997 boltot működtet Mega Image, Shop&Go és Gusturi Romanesti márkanévvel. A honlapján közölt adatok szerint a cégcsoport 2023-as teljes forgalma meghaladta a 88 milliárd eurót tavaly, 3,8 százalékkal nőtt egy év alatt. Ebből mintegy 55 milliárd jutott az Egyesült Államokra, 34 milliárd Európára. A cég működési eredménye 2,846 milliárd eurót tett ki, 23 százalékkal csökkent.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!