Csaknem 1,4 millió embernek okoztak kárt a különféle természeti csapások az első negyedévben Kínában

Külföld, 2019.04.11

Csaknem 1,4 millió embernek okoztak károkat és 87 ember halálához vezettek Kína-szerte az első negyedévben bekövetkezett természeti csapások, a többi között szélviharok, erdőtüzek, földrengések és az extrém hóhelyzet - közölte a kínai katasztrófavédelem csütörtökön.

A csapások miatt csaknem 13 ezer embert kellett sürgősen kimenekíteni, több mint 900 lakóház omlott össze, míg további 11 ezer épületben esett súlyos, 86 ezerben pedig közepes mértékű kár - közölték a hatóságok, hozzátéve: a természeti katasztrófák több mint 71 ezer hektárnyi termőterületet érintettek, mintegy 2,8 milliárd jüan (119 milliárd forint) kárt okozva ezzel.

A fontosabb megfigyelések között a katasztrófavédelem a következőket emelte ki: a szélviharok a korábbi évekhez képest idén korábban jelentkeztek, de fajsúlyukban nem mutatkozott változás; a földrengések erőssége az első negyedévben mérsékelt maradt, és károkat Kína nyugati részén, elsősorban Szecsuan és Csinghaj tartományban okoztak; az extrém hideg és havazás az év elején koncentráltan jelentkezett, elsősorban szintén Csinghaj tartományt sújtva; a déli területeken a nagy mennyiségű eső okozott problémákat, Csianghszi, Hunan és Jünnan tartományban emiatt kimagasló mértékben eredményeztek károkat az árvizek.

Rámutattak: országszerte a legnagyobb károkat földmozgások, földcsuszamlások és erdőtüzek okozták az év első három hónapjában, előbbiek közül nyolc esetben fordult elő halálos áldozattal járó csapás, míg négy, emberéleteket követelő erdőtűz történt.

Március végén Szecsuan délnyugati részében egy villámcsapás okozta erdőtűzben 31 ember vesztette életét. A zömében húszas éveikben járó tűzoltókat és segítőket hősi halottá nyilvánították.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!