Deutsch: Magyarország győzött, a járvány idején nem lehet feltételekhez kötni az uniós támogatásokat

Külföld, 2020.12.09

Magyarország győzött, ugyanis olyan egyetértést ért el, amely szerint a járvány idején nem lehet feltételekhez kötni az uniós támogatásokat - jelentette ki Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő az MTI-nek telefonon nyilatkozva szerdán.

"Nagy siker, hogy megvédtük a magyarok pénzét és megakadályoztuk, hogy a brüsszeli bürokraták a bevándorlók kötelező befogadásával megzsarolhassák Magyarországot" - fogalmazott a képviselő.

Kiemelte, az elért egyetértéssel azt is bebizonyította Magyarország, a magyar és lengyel együttműködés, hogy Brüsszelben is ki kell, sőt, sikeresen ki lehet állni a nemzeti érdekekért. A megoldásnak köszönhetően olyan helyzet áll elő, hogy Brüsszel nem alkalmazhat kettős mércét egyetlen egy tagállammal szemben sem, nem veheti el a magyaroknak járó pénzt, és nem kényszerítheti rá akaratát Magyarországra azért cserébe, hogy a neki járó uniós forrásokhoz hozzáférhessen - tette hozzá Deutsch Tamás.

"Még egy ilyen nehéz helyzetben is lehet sikert elérni, érdemes kiállni a hazánkért" - fogalmazott.

Kifejtette: győzött Magyarország, győzött a lengyel-magyar-szövetség, és győzött Európa. Ugyanis az Európai Unió azon működési rendje győzedelmeskedett, amely szerint mind a huszonhét ország, mind a huszonhét nemzet egyetértésére szükség van a legfontosabb kérdésekben meghozni kívánt közös döntésekhez - tette hozzá.

"Győzelmes nap ez a magyaroknak, és szomorú nap a károgóknak" - zárta nyilatkozatát Deutsch Tamás.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!