TV műsor

Donald Trump tanácsadója szerint a volt elnököt nem érdekli egy új párt alapítása

Külföld, 2021.01.28

Donald Trump tanácsadója szerint a volt amerikai elnök nem gondol egy újabb párt megalapítására, és "aktívan részt fog venni" a republikánusok politikájában.

Donald Trump Corey Lewandowski csütörtökön a Fox televíziónak azt mondta: "Nem hiszem, hogy az elnököt érdekelné, hogy szerepet vállaljon egy harmadik pártban".

Lewandowski - aki Donald Trump 2016-os elnökválasztási kampányát irányította, és a 2020-as kampányban is az egyik legfőbb tanácsadójaként dolgozott - tagadta az amerikai sajtóban megjelent feltételezéseket, amelyek arról szóltak, hogy a tavaly alulmaradt elnök Hazafias Párt néven új politikai csoportot alapítana, amelyet személyesen vezetne, és versenyre kelne jelenlegi pártjával, a republikánusokkal.

"Az elnök továbbra is óriási támogatást élvez a republikánus választópolgárok körében, a kampányszámláján pedig több millió dollár van, amelyet felhasználhat" - fogalmazott a tanácsadó. Corey Lewandowski hozzátette: Donald Trump továbbra is aktívan részt vesz a republikánus jelöltek toborzásában és azon választott képviselők felelősségre vonásában, akik támogatták a demokratákat abban, hogy a volt elnök ellen alkotmányossági vádeljárás (impeachment) induljon a Capitoliumnál január 6-án lezajlott zavargások miatt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!