Donald Trump veteránok társaságában koszorúzta meg a második világháborús emlékművet Washingtonban

Külföld, 2020.05.08

Donald Trump amerikai elnök hét idős veterán társaságában koszorúzta meg a második világháborús emlékművet Washingtonban pénteken.

A második világháború európai lezárásának 75. évfordulóján az elnök és a first lady, Melania Trump koszorúkat helyezett el a Washington szívében álló - George W. Bush elnöksége idején, 2004 áprilisában felavatott - emlékműnél.

Donald Trump körbesétálta a Lincoln Emlékműhöz közeli, 55 oszloppal díszített emlékművet, s megállt annál a falnál, amelyen az a felirat olvasható: "itt emlékezünk a szabadság árára".

Judd Deere, a Fehér Ház helyettes szóvivője a megemlékezésen jelenlévő újságíróknak úgy fogalmazott az elnököt kísérő hét idős háborús veteránról, hogy "ők az amerikai kitartás és győzelem szellemiségének élő hősei". Donald Trump pénteken telefonon beszélt Angela Merkel német kancellárral a második világháború európai végének évfordulója alkalmából. A beszélgetésben a két politikus egyetértett abban, hogy fontos a háború és a háború borzalmai emlékezetének megőrzése.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!