Egy palesztin fegyveres életét vesztette az izraeli hadsereg razziáján

Külföld, 2022.09.07

Egy palesztin fegyveres életét vesztette az izraeli hadsereg fegyverkereskedéssel gyanúsítottak letartóztatását szolgáló éjszakai razziáján Ciszjordániában, melyben őrizetbe vettek 25 palesztint - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet szerdán.

Az izraeli katonai szóvivő szerint a letartóztatások során a Nablusztól 15 kilométerre észak-keletre lévő Tubasz menekülttáborban a 21 éves Junesz Taíjja robbanószerkezetet dobott az izraeli katonák felé. Az izraeliek rálőttek, és később a palesztin jelentések szerint sebesülésébe belehalt.

Tubaszban egy fegyverkereskedő csoport három tagját próbálták letartóztatni az izraeli biztonságiak, de csak egyiküket találták meg. Az akció közben a palesztinok tüzet nyitottak a katonákra, és robbanószert dobtak feléjük.

Keddről szerdára virradó éjjel 25 körözött személyt tartóztattak le Ciszjordániában. A palesztinok beszámolói szerint voltak köztük szabadult egykori foglyok is.

A Sin Bet belbiztonsági szolgálat adatai szerint augusztusban különösen sok erőszakos bűncselekmény történt, jelentősen megnőtt az izraeli állampolgárok és a biztonsági erők ellen elkövetett támadások száma, és ez a tendencia szeptemberben is folytatódik.

Júliusban 113 terrortámadás történt, ebből 15 lövöldözés, augusztusban pedig 172-re emelkedett ez a szám, ebből 23-at fegyverrel követtek el. A Molotov-koktélok száma 75-ről 135-re nőtt augusztusban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!