EHF: három magyar kézilabdázó is bekerülhet a szezon álomcsapatába

Külföld, 2024.06.11

Három magyar kézilabdázó, a férfiaknál Bánhidi Bence, a nőknél Győri-Lukács Viktória és Töpfner Alexandra is bekerülhet a szezon álomcsapatába az európai szövetség (EHF) szavazásán.

Az EHF honlapja szerint a Szeged beállójára, illetve a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC, valamint a Debrecen jobbszélsőjére - és a további húsz nemzet 107 játékosára - jövő vasárnap éjfélig lehet szavazni a Home of Handball elnevezésű okostelefonos alkalmazásban.

Minden kategóriában hét jelölt van, a játékosokat a válogatottjukban és a klubcsapatukban nyújtott teljesítményük alapján választotta ki két szakértői testület. A játékosok, az edzők, a kiválasztott médiumok és a szurkolók szavazatát egyenlő arányban veszik figyelembe.

Az eredményhirdetésre június 27-én, a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolásán kerül sor. Az idény álomcsapatából választják ki a szezon legjobb játékosát, de ezt a díjat csak december 14-én, a magyar-osztrák-svájci közös rendezésű női Európa-bajnokság döntő hétvégéjén adják át.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!