TV műsor

EP-választás - Idegenrendészeti őrséget javasol a Jobbik

Külföld, 2019.05.14

A Magyarországon dolgozó "migránsmunkásokat" munkaügyi, közegészségügyi és közrendvédelmi szempontból ellenőrző idegenrendészeti őrség felállítását javasolja a Jobbik - jelentette be a párt EP-listavezetője, elnökhelyettese keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Gyöngyösi Márton közölte: erről szóló javaslatukat az európai parlamenti (EP-) kampány idején tartó ülésezési szünet után az Országgyűlés elé terjesztik.

Hangsúlyozta, beláthatatlan következményei lehetnek a külföldi vendégmunkások behozatalának. Az általuk javasolt új szervezet azt is felügyelhetné, megvalósul-e a Jobbik által javasolt "magyar kvóta", amelynek lényege, hogy a tíz embernél többet foglalkoztató cégek alkalmazottainak legalább kilenctizede uniós polgár legyen - ismertette.

Az ellenzéki politikus arról is beszélt, utcafórumaikon azt tapasztalták, hogy az embereket megfélemlíti a kormány külföldi munkavállalókat betelepítő gazdaságpolitikája. Szavai szerint tervezett és tervszerűen végrehajtott lakosságcsere zajlik az országban.

Nem olcsón dolgozó külföldi munkaerőre, hanem a nyugatra kivándorolt magyarok európai bérekkel visszahozására volna szükség - jelentette ki.

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezető-helyettese a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy hetek óta nem kapnak magyarázatot a kormánytól arra, miért épül Tiszaújvárosban háromezer unión kívüli - helyi hírek szerint török - vendégmunkás számára konténerváros, amikor a Mol 12 milliárd forintos állami támogatással készül vegyi üzemet építeni.

Az ellenzéki politikus arra szólított fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a helyszínen adjon magyarázatot arra, miért török munkahelyek teremtését támogatják egy részben állami tulajdonú vállalatnál.

Kérdésre válaszolva úgy kommentálta a Mi Hazánk Mozgalom bejelentését a Nemzeti Légió létrehozásáról, hogy a mozgalom "annyit tehet meg, amennyit a Fidesz megenged neki, és amit esetleg a Fidesz finanszíroz".

Ugyancsak kérdésre válaszolva Gyöngyösi Márton Orbán Viktor és Donald Trump amerikai elnök találkozójáról úgy nyilatkozott, rejtély, miért kellett erre olyan sokáig várni, hiszen a magyar kormányfő már fél évvel az elnökválasztás előtt Trump mellé állt, a régió vezetői közül mégis csak utolsóként kereshette fel őt a Fehér Házban.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!