EP-választás - Leadta ajánlóíveit a Jobbik

Külföld, 2019.04.08

A párt vezetőinek hétfői bejelentése szerint elsőként, az előírtnál jóval több aláírással adta le az európai parlamenti (EP) választáson induláshoz szükséges ajánlóíveit a Jobbik.

Sneider Tamás pártelnök sajtótájékoztatón arról beszélt: őket is meglepte, hogy a hétvégén 30 ezernél több ajánlást gyűjtöttek. Szerinte az emberek változást akarnak, és azt gondolják, ezen a voksoláson meg lehet mutatni a kormányoldalnak, hogy nem akarnak kikerülni az Európai Unióból.

Nem akarnak egy új Szovjetuniót, hanem egy demokratikus és normálisan fejlődő, egészséges Magyarországra szeretnének szavazni - fogalmazott.

Az ellenzéki politikus azt hangsúlyozta: a gyors eredmény egyik alapja, hogy a Jobbik folyamatosan meg tud újulni, új tagokat, szimpatizánsokat vonzva, de nehéz az ellenzéki pártoknak úgy szervezkedni, hogy megfélemlítésben élnek az értelmiségiek, a potenciális vezetők.

Jakab Péter, a párt szóvivője a Fidesz azon bejelentését, hogy elsőként adták le ajánlásaikat, úgy kommentálta, a nagyobbik kormánypártnak "úgy hiányzik a hazugság, mint másnak a kávé", majd reményét fejezte ki, hogy "az ajánlások gyűjtésénél nem csaltak".

Szavai szerint az ajánlások gyors összegyűjtésével azt üzenik a magyar társadalomnak, hogy "ezt a rezsimet igenis, lendületből kell legyőzni", ehhez pedig lelkesedés, erő és szervezettség kell, pártjuk ezek közül mindháromból jelesre vizsgázott a hétvégén.

Hozzátette: a támogatói aláírások gyűjtését folytatják, mert fontos, hogy minél több emberhez eljuttassák az üzenetet, hogy mi a május 26-i voksolás tétje.

Dönteniük kell a magyar embereknek, hogy keleti vendégmunkásokat akarnak, vagy nyugati béreket, keleti korrupciót vagy nyugati versenyt, keleti diktatúrát vagy nyugati demokráciát - fogalmazott, hangsúlyozva, hogy a Jobbik egy biztonságos Európa és a szabad Magyarország mellett tette le a voksát.

Amikor a baloldali ellenzéki pártok önkormányzati választási indulással kapcsolatos hétvégi bejelentéséről kérdezték, Jakab Péter azt hangsúlyozta: megkerülhetetlen erő lesz ősszel a Jobbik és a köré csoportosuló új pólus.

Az önkormányzati választásokról Sneider Tamás kérdésre úgy nyilatkozott: lehet, hogy vidéken "láthatatlan" a liberális vagy a baloldal, de az általuk hozott két-három-négy százalékra szükség lehet ahhoz, hogy változzon egy település élete.

Az ó-baloldalnak át kell gondolnia azt, hogy Budapesten mit akar - mondta, arra utalva, az LMP-vel együtt 10-15 százalék hiányozhat ahhoz, hogy győzelmet arassanak a főpolgármester-választáson.

Reményét fejezte ki, hogy a baloldali pártok felhagynak az "egyénieskedéssel", majd egy kérdésre válaszolva azt közölte, ha ez nem történik meg, kénytelenek lesznek önállóan indulni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!