EP-választás - LMP: a kormány vonja vissza az uniós klímatervre adott vétóját!

Külföld, 2019.04.11

Az uniós klímatervre adott magyar vétó visszavonására szólította fel a kormányt az LMP országos elnökségének tagja csütörtökön.

Turcsán Szabolcs budapesti sajtótájékoztatóján pártja szlogenjére utalva kijelentette: tudatosítani kell a kormányban, hogy Európa vagy zöld lesz, vagy nem lesz.

Az unió végre felismerte, hogy a globális felmelegedés legfőbb okozója a szén-dioxid-kibocsátás, ezért 2030-ig 45 százalékosra akarta csökkenteni a káros gázok kibocsátásának szintjét, 2050-re pedig nullára - fejtette ki. Hozzátette, azok a kormányok azonban, köztük a magyar is, amelyek a gazdasági lobbik játékszerei, megvétózták a klímatervet. Az LMP petíciót indított a vétó visszavonása érdekében - jelezte.

"A globális felmelegedés már ránk rúgta az ajtót" - jelentette ki Turcsán Szabolcs, és kriminálisnak nevezte, hogy egy húsleveshez már drágább a zöldség, mint a hús.

Turcsán Szabolcs kérdést kapott arról a Magyar Nemzetben ismertetett hangfelvételről, amely szerint az MSZP-Párbeszéd listáján szereplő egykori LMP-s Jávor Benedek feladata a kampányban az lenne, hogy megnyerje az LMP szavazóit. Azt felelte: az MSZP 2006 óta próbál kikerülni a lefelé tartó spirálból, "eközben a tervezőasztalon tologatja az egyre fogyatkozó szavazóit". Az LMP támogatói azonban tudják, hogy csak a zöld politika a megoldás, ezért nem fogják elhagyni az LMP-t - jelentette ki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!