EP-választás - Völner: az igazságszolgáltatás függetlenségét támadja az ellenzék

Külföld, 2019.05.13

Az igazságszolgáltatás függetlenségét támadja az ellenzék az európai parlamenti (EP-) választási kampányban: a Nemzeti Választási Bizottság Czeglédy Csaba ügyében politikai döntést hozott, az Országos Bírói Tanács pedig egy februári ügy miatt csak a kampányban kezdeményezte az Országos Bírósági Hivatal elnökének elmozdítását - mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium (IM) parlamenti államtitkára hétfőn újságíróknak.

Mint mondta, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) múlt héten nem tett eleget a Szegedi Törvényszék kérésének, és nem függesztette fel a hatmilliárd forintos áfacsalással vádolt Czeglédy Csaba, a Demokratikus Koalíció EP-listájának jelöltje mentelmi jogát, aki ellen ezért meg kellett szüntetni az eljárást.

Völner Pál hangsúlyozta: az NVB döntését az tette lehetővé, hogy a testületben többségbe kerültek az ellenzéki delegáltak és politikai alapon hoztak döntést. Felhívta a figyelmet arra: korábban az NVB-nek és az Országgyűlésnek is az volt a gyakorlata, hogy a köztörvényes bűncselekmények gyanúsítottjainak, vádlottjainak a mentelmi jogát felfüggesztette.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!