Északi Áramlat - Kreml: az abszurditás határát súrolja a dán nyomozás leállítása

Külföld, 2024.02.26

Elképesztő és az abszurditás határát súrolja, hogy a dán rendőrség megszüntette az Északi Áramlat gázvezetékek felrobbantása ügyében folytatott nyomozást - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő hétfőn újságíróknak nyilatkozva.

"Kétségtelen, hogy a helyzet közel áll az abszurditáshoz. Egyrészt itt van egy szándékos szabotázs az orrunk előtt, másrészt nincs további előrelépés. (...) A helyzet ebben az esetben annyira nyilvánvaló, hogy csak a teljes elképedésnek adhatunk hangot" - mondta a dán rendőrség arra vonatkozó döntését kommentálva, hogy leállítják az Északi Áramlat felrobbantásának ügyében indított nyomozást.

A Kreml szóvivője ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy Oroszország figyelemmel kíséri a fejleményeket. "Bizonyára lesz lehetőségünk rá, hogy információkat kapjunk, élni fogunk ezekkel a lehetőségekkel" - mondta. A dán rendőrség arra hivatkozva állította le az Északi Áramlat és az Északi Áramlat-2 vezeték elleni támadás ügyében indított nyomozást, hogy nem találtak alapot a folytatásra.

A szóvivő egyébként más témáról nyilatkozva azt állította, a Kremlnek semmi köze nem volt ahhoz a döntéshez, hogy a börtönben február 16-án meghalt Alekszej Navalnij ellenzéki politikus holttestét csak kilenc nap elteltével adták át az édesanyjának.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!