EU-csúcs - MCC Brüsszel: az európai elit hazugságokkal bélyegzi meg a tüntető gazdákat

Külföld, 2024.02.01

Gazdatüntetést tartottak a csütörtöki EU-csúcsra időzítve Brüsszelben az unió elhibázott agrárpolitikája elleni tiltakozásul, a brüsszeli elit azonban ahelyett, hogy átgondolná korábbi döntéseit, hazugságokkal bélyegzi meg a tüntető gazdákat - írta az MCC Brüsszel az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) brüsszeli irodája emlékeztetett: a Németországban kirobbant gazdatüntetések után a gazdatársadalom több nyugat-európai országban is tömegdemonstrációba kezdett. A tüntetések elérték az Európai Unió brüsszeli központját is. Csütörtökön a gazdák az Európai Tanács rendkívüli ülésével egyidejűleg több mint 1000 traktorral vonultak fel az európai negyedben - ismertették, hozzáfűzve, ezzel látványos üzenetet küldtek az európai döntéshozóknak.

Értékelésük szerint "a brüsszeli elit szemmel láthatóan nem tudja elfogadni, hogy ezúttal nem bújhat el elefántcsonttornyába, mivel az utcákon jön szembe velük a valóság".

A nyugati fősodratú média a szokásos forgatókönyv szerint gyakran szélsőjobboldali jelzővel illeti a tüntetőket, és mindenáron politikai mozgalmak akciójaként akarja bemutatni azoknak a hétköznapi embereknek a megmozdulását, akik - miután más megoldás nem maradt - úgy döntöttek, hogy tüntetéseken állnak ki érdekeik mellett - tudatták.

Úgy folytatták: egyes politikusok - például Daniel Freund német zöldpárti képviselő - álhírgyártásba kezdtek. A média bizonyos képviselői pedig az MCC Brüsszel befolyását "vizionáljak a tüntetések mögött". Az állítás "természetesen minden valóságalapot nélkülöző képtelenség". A valóság az: az MCC brüsszeli irodája azért dolgozik, hogy a brüsszeli elit által elhanyagolt, az európai emberek számára mégis égetően fontos témákat vessen fel Brüsszelben - emelték ki.

"Az MCC brüsszeli irodája nemcsak gondolkodik, hanem cselekszik is. (...) Az Európa-szerte 2024 elején kirobbanó tüntetések azt bizonyították, hogy helyesen mértük fel a helyzetet, amikor az agráriumot érintő, összeurópai társadalmi problémával is elkezdtünk foglalkozni" - áll a közleményben.

Hangsúlyozták, hogy - a brüsszeli elit "lekezelő hozzáállásával" szemben - az MCC Brüsszel "teljes mellszélességgel a gazdák pártján áll". A közlemény szerint a továbbiakban is segítik, hogy a gazdaszervezetek képviselői eszmecserét folytathassanak.

"Az erőszakot semmilyen formában nem támogatjuk" - írták, hozzátéve, az MCC Brüsszel továbbra is azért küzd, hogy az uniós elit figyelmét felhívja az európai emberek valódi problémáira.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!