TV műsor

EU-csúcs - Varga Judit: számunkra a szociális Európa azt jelenti, hogy család, munkahelyteremtés, innováció

Külföld, 2021.05.08

Az Európai Unió szociális csúcstalálkozóján, Portóban a magyar delegáció világossá tette, hogy számunkra a szociális Európa azt jelenti: család, munkahelyteremtés és innováció - mondta Varga Judit igazságügyi miniszter szombaton a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Varga Judit igazságügyi miniszter Kijelentette: ezek mögött a rövid szavak mögött tíz év tapasztalata és a magyar emberek kemény munkája áll.

"Az elmúlt évtizedben ugyanis sikerült elérnünk, hogy a munka megbecsült értékké, a versenyképesség alapvetéssé, a nemzeti identitás és a család pedig munkaalapú társadalmunk elvi motorjává váljon" - fogalmazott Varga Judit.

Azt mondta, egyre többen értik, hogy a magyarok miért választanak sokszor más utat, miért térünk el a fősodortól. Akik sokáig csak a fejüket csóválták, ma már elismerően biccentenek. Legyen szó migrációról, családpolitikáról, foglalkoztatottságról vagy vakcinabeszerzésről, a magyar út számtalanszor igazolást nyert - tette hozzá a miniszter.

Varga Judit kiemelte: a sikereink a koronavírus-járvány ellenére is megkérdőjelezhetetlenek, hiszen Magyarországon a beoltottak száma szombaton meghaladta a 4,2 milliót. A következő mérföldkő 5 millió beoltott lehet - jegyezte meg.

Hozzátette, a kiemelkedő átoltottsági mutatók elérhetetlenek lettek volna a magyar emberek kitartása és a keleti vakcinák nélkül.

"Lassan, de biztosan fordul a szél Európában is, hiszen egyre többen fontolgatják a magyar megoldásokat, és egyre többen látják be, hogy a vakcina nem politikai kérdés, hanem élet-halál kérdése" - fogalmazott a miniszter.

Varga Judit közölte azt is, az Európai Unió vezetői egyetértenek abban, hogy a világjárvány utáni helyreállítás egyik kulcseleme az oktatás.

Európában élenjárva Magyarország stratégiai célja, hogy belátható időn belül regionális tudásközponttá váljon - mondta, hozzátéve, hogy ennek érdekében sosem látott mértékben fejlesztik az egyetemek versenyképességét, infrastruktúráját és növelik az oktatási színvonalukat. Közölte, ezt szolgálja az egyetemi modellváltás.

A miniszter azt mondta: "mindig is vallottuk, hogy a több Európa helyett okosabb Európára van szükség".
(MTI)

Címkék

Varga Judit
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!