Fegyveresek elrabolták egy izraeli holttestét Dzsenínben

Külföld, 2022.11.23

Maszkos fegyveresek elrabolták egy Ciszjordániában autóbalesetben elhunyt, drúz nemzetiségű izraeli férfi, Tiran Fero holttestét egy kórházból Dzsenínben - jelentette a katonai rádió szerda reggel.

A súlyos incidens miatt jelentős izraeli fegyveres erők gyülekeznek Ciszjordánia északi részén, de egyelőre nem világos, hogy behatolnak-e Dzsenínbe visszaszerezni a holttestet.

A Haifa melletti drúz városban, Daliat al Karmelben lakó 18 éves, érettségi előtt álló diák másodmagával egy Dzsenín környéki autószerelő-műhelybe vitte járművét kedden, de útközben autóbalesetben megsérültek.

Egyikük könnyebben sérült meg, s egy izraeli kórházba szállították. A rendkívül súlyos állapotban lévő Ferót viszont Dzsenínbe vitték, a legközelebbi kórházba. Családja is odautazott, s mellette voltak, amikor elhunyt.

Elmondásuk szerint az álarcos fegyveresek a kórterembe hatoltak be, és szemük láttára elrabolták holttestét.

Az al-Aksza Mártírjainak Brigádja nevű terrorcsoport magára vállalta az akciót, és bejelentette, hogy palesztinok Izraelben lévő földi maradványaiért cserébe visszaadják a 18 éves izraeli holttestét.

Az arab anyanyelvű drúz kisebbség fiai vállalják az izraeli hadkötelezettséget. Az iszlámból a tizedik században kiszakadt drúz vallási irányzat, majd nemzetiség tagjai több közel-keleti országban élnek, főként Szíriában, Libanonban és Izraelben, és mindenütt lojálisak a helyi hatalomhoz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!