Fehérorosz válság - Körözést adtak ki Cihanouszkaja ellen Oroszországban

Külföld, 2020.10.07

Körözést adott ki Szvjatlana Cihanouszkaja volt fehérorosz ellenzéki elnökjelölt ellen szerdán az orosz belügyminisztérium, egy fehéroroszországi körözéshez csatlakozva.

A Cihanouszjaja államközi, Oroszország területén való köröztetéséről szóló bejegyzés az orosz belügyi tárca honlapján jelent meg. Az indoklásban annyi szerepelt, hogy a politikust a büntető törvénykönyv - egy meg nem nevetett - cikke alapján szándékoznak őrizetbe venni az orosz hatóságok.

A TASZSZ orosz hírügynökséget a moszkvai belügyminisztérium arról tájékoztatta, hogy Cihanouszkaja ellen Fehéroroszország adott ki államközi körözést, amely Oroszország területén is érvényes. Moszkva és Minszk több mint két évtizede írt alá megállapodást a kétoldalú Szövetségi Állam létrehozásáról.

Szvjatlana Cihanouszkaja a vitatott eredményű augusztus 9-i fehérorosz elnökválasztást követően elhagyta hazáját. A választási bizottság által közölt hivatalos adatok szerint Aljakszandr Lukasenka hivatalban lévő elnök a szavazatok több mint 80, Cihanouszkaja pedig több mint a 10 százalékát kapta meg.

Hazájában a volt elnökjelöltet az állambiztonság elleni fellépésre való felhívással vádolták meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!