Fidesz EP-képviselőcsoport: a baloldali ideológiai hadjáratok miatt ismét megbélyegezték Magyarországot és Lengyelországot

Külföld, 2022.09.15

A baloldali ideológiai hadjáratok miatt újfent Magyarország és Lengyelország a két megbélyegzett tagállam - jelentette ki Gál Kinga és Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselői annak kapcsán, hogy az EP csütörtökön elfogadott állásfoglalása szerint a koronavírus-járvány alatt romlott az alapvető jogok helyzete, kiemelve benne Magyarországot és Lengyelországot.

Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti delegációjának elnöke az alapvető jogokról szóló jelentéssel kapcsolatban hangsúlyozta: az Európai Unió az emberi jogok és a polgárok mindennapi biztonságának érvényesülése szempontjából ma egyedülálló sziget a világban.

Sajnálatos, hogy az emberi jogokról szóló viták politikai ideológiák vitáivá lettek, az emberi jogok értelmezése sok esetben baloldali eszmék terjesztésének eszközévé vált az Európai Unióban. A képviselő példaként a magyar gyermekvédelmi törvényt említette, amelyet - mint mondta - ideológiai előítéletek miatt értek igaztalan támadások.

"A baloldali ideológiai hadjáratok miatt újfent Magyarország és Lengyelország lett a két megbélyegzett tagállam a tényleges helyzetről alkotott reális kép felvázolása nélkül" - hangsúlyozta Gál Kinga.

Hidvéghi Balázs szerint a jelentés teljesen hamis képet fest az alapvető jogok európai helyzetéről. Kirívóan "negatívnak tünteti fel" az alapvető jogok európai helyzetét és folyamatosan "vészhelyzetről" beszél, ezzel pedig a társadalmi kohéziót is gyengítheti. A társadalmi kohéziót gyengíti azzal, hogy kényszeresen újabb és újabb társadalmi csoportokat nevez meg és mondvacsinált sérelmeiket hánytorgatja fel. Erre hivatkozva pedig lépten-nyomon be akar avatkozni a tagállami hatáskörökbe" - húzta alá.

A fideszes képviselő végezetül kijelentette: minden erőfeszítést meg kell tenni az alapvető jogok érvényesülésének előmozdítására az Európai Unióban. "Sajnálatos ugyanakkor, hogy a jelentés a szokásos forgatókönyv szerint készült: a baloldal egy egyébként fontos témával visszaélve ismét saját ideológiáját erőlteti" - fogalmazott Hidvéghi Balázs.

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén szerdán tárgyalta és csütörtökön fogadta el az Európai Unióban az alapvető jogok helyzetéről szóló, a baloldali spanyol politikus, Juan Fernando López Aguilar által jegyzett jelentést, mely szerint a koronavírus-járvány visszaszorítását célzó intézkedések bevezetésével romlott az alapvető jogok, köztük a szabadságjogok helyzete az Európai Unió tagországaiban.

A jelentést támogató EP-képviselők véleménye szerint Lengyelország és Magyarország számos uniós jogszabályt és európai bírósági ítéletet nem tart be, és felszólították az európai intézményeket, hogy konkrét válaszlépésekkel reagáljanak erre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!