Franciaország a befolyást a védelmi politika stratégiai elemének tekinti

Külföld, 2022.11.09

Emmanuel Macron francia államfő szerdán bejelentette, hogy a "befolyást" Franciaország a védelmi politikája egyik stratégiai funkciójává akarja tenni a félretájékoztatás elleni küzdelem megerősítésével, a civil lakosság manipulálásának megakadályozására.

"Nem leszünk türelmes nézők a Franciaországgal ellenséges narratívák és álhírek terjesztése közben, a meggyőzés a stratégiai követelmények egyértelmű része" - jelentette ki a francia elnök a haditengerészetnek a dél-franciaországi Toulonban található bázisán tett látogatásán. Jelezte, hogy ehhez a küzdelemhez újabb erőforrásokat biztosít az állam.

"Át kell gondolnunk Franciaország fellépésének kommunikálását, gőg és rosszul értelmezett gátlások nélkül" - tette hozzá az államfő Franciaország védelmi stratégiai prioritásainak bemutatásakor.

"Eleget figyeltük, hogyan terjednek rosszindulatú történetek Afrikában, gyakran külföldi szereplők beavatkozása nyomán, s hogyan nagyítják fel őket robotokkal és trollokkal" - mondta Emmanuel Macron. Elítélte, hogy a riválisaik "teljes digitális lexikont hoztak létre" a francia biztonság és a hírnév kétségbe vonására, és "az álhíreken túl az erőszakvágy terjesztésére, a civil lakosság manipulálásra, és ezáltal a konfliktusok hibrid természetének növelésére" - fogalmazott az államfő.

"Franciaországnak ezentúl tudnia kell haladéktalanul észlelni az ellene folytatott hibridháború ezen formáit, meg kell őket fékezni, és részünkről, de egy demokráciához méltóan, meg kell tudni előzni őket, és a digitális és fizikai területeket a saját hasznunkra kell tudni fordítani" - tette hozzá.

"Egy kizárólag válaszadó, sőt védelmi fellépés, amely a passzivitás egyik formájának tűnhet, többé nem lesz ránk jellemző" - hívta fel a figyelmet Emmanuel Macron. "A befolyás így mostantól újabb eszközökkel ellátott stratégiai funkció" - mondta az elnök.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!