Franciaországban egy rendőrnőt a nyílt utcán megölt a volt férje

Külföld, 2023.09.01

Megöltek egy szolgálaton kívüli rendőrnőt Franciaországban a nyílt utcán egy hegyi faluban az ország keleti részén található Savoie megyében. A gyilkosság gyanúsítottját, a nő volt férjét pénteken őrizetbe vették - jelezte az illetékes Chambéry város ügyésze.

Francia rendőrség A tragédia csütörtökön történt, amikor a 42 éves áldozat bölcsődébe vitte az egyik gyerekét a Chambéryhez közeli La Croix-de-la-Rochette településen. A rendőrnő nem volt szolgálatban, amikor megölték.

A gyanúsított a nő volt férje, akitől két gyereke született, s aki feltételezhetően egy bozótvágó késsel ölte meg a volt feleséget. A 61 éves gyanúsított, aki ellen személy elleni erőszak, zaklatás és fenyegetés miatt korábban többször is indult eljárás, elmenekült a helyszínről.

Pierre-Yves Michau ügyész elmondta: a férfit péntek délelőtt az egyik szomszédos településen, Arvillardban tartóztatták le, nem tanúsított ellenállást.

"Nagy szomorúság a hír hallatán - amely az első jelek szerint párkapcsolaton belüli gyilkosság -, mely szerint egy szolgálaton kívüli rendőrnőt öltek meg a nyílt utcán Savoie-ban. Gondolataink a családjával, szeretteivel és kollégáival vannak" - írta Gérald Darmanin belügyminiszter az X-en.



"Nagyon meg vagyunk döbbenve" - mondta Fabrice Galatioto, az Unité SGP-Police szakszervezet délkeleti zónájának főtitkára. Elmondása szerint a megölt rendőrnő többek között családon belüli erőszakkal kapcsolatos panaszokkal és esetekkel foglalkozott. "Segített megvédeni a társadalmat, és végül ő maga is áldozattá vált" - hangsúlyozta a szakszervezeti vezető.

A házaspár korábban a dél-franciaországi Nizzában élt két gyerekével, 2021-ben váltak el. A nő ekkor áthelyezését kérte Chambérybe, miután új párjával Savoie megyébe költözött. Az ápoló foglalkozású volt férjét 2020-ban elítélték, amiért nem tartotta tiszteletben a bántalmazott feleséget védő távoltartó bírósági határozatot. A nő a közelmúltban feljelentést tett, mert volt férje nem fizette a gyerekek utáni tartásdíjat.

Franciaországban 2021-ben 20 százalékkal 122-re emelkedett a párkapcsolati erőszak következtében meghalt nők száma az előző évhez képest, tavaly 104, idén eddig 62 nőt öt meg korábbi vagy jelenlegi párja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!