Gulyás Gergely: működik az ukrán gabonára bevezetett importtilalom

Külföld, 2023.09.28

A kormány értékelése szerint működik az ukrán gabonára bevezetett importtilalom - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón. Gulyás Gergely megerősítette: a kabinet elengedhetetlennek tartja a magyar nemzetiség anyanyelvhasználati jogának helyreállítását Ukrajnában.

A tárcavezető helyesnek nevezte egyes ukrán mezőgazdasági termékek Magyarországra való behozatalának tilalmát. Elmondta, továbbra sem szeretnék, hogy a magyar agrárpiacot olcsó és rosszabb minőségű ukrán gabona árassza el.

Jelezte, a magyar kormány abban továbbra is partner, hogy az afrikai országoknak juttassák el ezeket a termékeket, így Magyarországon is át lehet szállítani azokat.

A miniszter azt mondta, a magyar kisebbség nyelvhasználati jogának helyreállítása nélkül Magyarország semmilyen előrelépést nem támogat Ukrajnával kapcsolatban nemzetközi fórumokon. Ha Európának vannak még olyan értékei, amelyeket mindenkinek képviselnie kell, akkor a nemzetiségi nyelvhasználat ügye ilyen, különösen az oktatásban - jelentette ki.

Gulyás Gergely megerősítette, hogy Magyarország továbbra is azonnali tűzszünetet sürget Ukrajnában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!