Gulyás Gergely: Ukrajna nem teljesítette a szükséges feltételeket a csatlakozási tárgyalásokhoz (4. rész)

Külföld, 2023.11.09

    A kereskedelmi szektor karácsonyi várakozásaival összefüggésben megjegyezte, az infláció megfékezése sikeres volt, de ennek az volt az ára, hogy az emberek visszafogták a költést, így a kereskedelem számai nem fogják elérni a tavalyi rekordszámokat, viszont a következő év a bővülésé lesz.

Az új területfejlesztési politika irányait annak megfelelően kell meghatározni, hogy jelenleg észak-déli probléma van, tehát elsősorban a déli országrész fejlesztésére van szükség - közölte Gulyás Gergely, hozzáfűzve, a területfejlesztési törvény egy részéről még vita van, de remélhetőleg még ebben az évben döntés születik a jogszabályról.

Arról, hogy a határvadászok hatékonyabb fellépése érdekében lehetővé teszik-e a fegyverhasználatot, a miniszter azt mondta, a jelenlegi szabályok szerint "életet kioltani csak az életet közvetlenül fenyegető támadás esetén lehetséges", és úgy vélekedett, ez nagyon helyes. Sajnos a migránsok egyre agresszívebb fellépése miatt ez is bekövetkezhet, de a cél az lenne, hogy a külső határokon állítsák meg őket - tette hozzá.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!