Győri Enikő: el a kezekkel a gyerekeinktől!

Külföld, 2021.06.23

El a kezekkel a gyerekeinktől! - erre szólított fel Győri Enikő fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő a magyar pedofilellenes törvényről szóló európai parlamenti vitában szerdán.

Minden állítás, amely ebben a házban, a vitában kormányoktól, uniós intézmények vezetőitől elhangzott, szomorú és szégyenletes, mert valótlanságokra épül - mondta felszólalásában a fideszes EP-képviselő.

Győri Enikő kijelentette: a nemrég elfogadott magyar törvény védi a gyermekek jogait, garantálja a szülők jogait, és nem vonatkozik a 18 éven felüliek szexuális orientációval kapcsolatos jogaira, így semmilyen diszkriminatív elemet nem tartalmaz.

A magyar törvény - tette hozzá - az EU alapjogi chartájának 14. cikke 3. bekezdésén nyugszik. A charta e rendelkezése értelmében a szülők azon jogát, hogy gyermekeiknek vallási, világnézeti, pedagógiai meggyőződésüknek megfelelő nevelést biztosítsanak, tiszteletben kell tartani - hangsúlyozta Győri Enikő.

Arra kérte a képviselőket, hogy elfogulatlan vizsgálat nélkül ne tegyenek közzé politikai véleményt. "Olvassanak, mielőtt nyilatkoznak! - szólt képviselőtársaihoz a fideszes magyar EP-képviselő, hozzátéve: "el a kezekkel a gyerekeinktől!"
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!