Győri Enikő: jó esély van arra, hogy a "diktátor Európát" magunk mögött hagyjuk

Külföld, 2024.04.17

A Nemzeti Konzervativizmus (NatCon) konferencián friss gondolatok hangzottak el, és azt gondolom, hogy jó esély van arra, hogy ezt a fajta "diktátor Európát" magunk mögött hagyjuk  - nyilatkozta Győri Enikő, a Fidesz uniós parlamenti képviselője szerdán Brüsszelben.

Annak a reményének adott hangot, hogy az eredeti uniós szerződések szelleme, betűje alapján járnak majd el, dolgoznak a versenyképességen, hogy Európa újra munkaalapú társadalomként működjön és meg tudja tartani azt az életszínvonalát, ami olyan vonzó sok millió ember számára.

A kétnapos konferencia zárónapján a fideszes képviselő panelbeszélgetésen vette részt, előadásának azt a címet adta, hogy Vissza a normalitáshoz.

Mint mondta, az "az álma, hogy Európa visszatér önmagához, maga mögött hagyva az utolsó pusztító öt évet, ami minden szempontból csak kárt okozott az európaiaknak, a magyar embereknek is".

"Ebben az utolsó öt évben olyanokat erőltettek ránk, amikre semmi szükség nem volt és amelyekre egyébként az uniós szerződések alapján nem is lett volna mód" - hangsúlyozta.

Véleménye szerint egyre többen akarják, hogy az ukrajnai háborúban Európa hadviselő fél legyen. "Erre semmi szükség. Nem kérdés, hogy ki az agresszor és ki az áldozat, nekünk viszont az a fontos, miként lehet a leggyorsabban a békét elérni. Sajnos azt látom, hogy Európa erről most elfeledkezik" - jelentette ki.

A migrációval kapcsolatban azt mondta, hogy a középpontban már nem annak megfékezése van, hanem az, hogy az a tagállam, amely nem fogad migránsokat, annak pénzbüntetést kell fizetnie. "Ugyanott tartunk, mint kilenc évvel ezelőtt. Akkor sem működött ez a recept, most sem fog működni" - tette hozzá.

Győri Enikő szerint, a woke az egyetlen ideológia, ami az "üdvözítést" jelenti Brüsszelnek, az egyetlen, amit képes elfogadni. Felhívta a figyelmet arra, hogy a Nemzeti Konzervativizmus konferenciát három brüsszeli polgármester is megpróbálta betiltani.

"Nem fogadják el az alapvető szabadságjogokat. Liberálisnak mondják magukat, miközben a szólás-, a gyülekezési és a gondolatszabadság ellen léptek fel" - jelentette ki az uniós parlamenti képviselő.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!