Gyorsult az orosz szolgáltatóipari és feldolgozóipari teljesítménynövekedés decemberben

Külföld, 2023.12.29

Gyorsult az orosz szolgáltatóipar és a feldolgozóipar teljesítményének növekedése decemberben elsősorban az erős kereslet és az új megrendelések bővülésének hatására.

Az S&P Global gazdaságkutató intézet pénteken ismertetett felmérése szerint az orosz szolgáltatószektor üzleti aktivitásának alakulását jelző beszerzésimenedzser-index (BMI) 56,2 pontra, augusztus óta legmagasabb szintre emelkedett decemberben a novemberi 52,2 pontról. A mutató immár tizenegyedik hónapja mozog 50 pont fölött.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig a zsugorodását jelzi.

Ugyancsak pénteken ismertették, hogy a feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index a novemberi 53,8 pontról 54,6 pontra erősödött decemberben, ami szeptember óta a legmagasabb mutató.

A szolgáltatóipari és a feldolgozóipari adatok összesítésével képzett decemberi kompozit BMI 55,7 pontra nőtt a novemberi 52,4 pontról. Ez a mutató február óta áll 50 pont fölött, ami az orosz gazdasági teljesítmény növekedését jelzi.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!