Halálra verte tíz tinédzser a barátját védelmébe vevő diáktársát Las Vegasban

Külföld, 2023.11.16

Las Vegasban gyilkosság gyanújával tartóztattak le nyolc tizenéves diákot, akinek a gyanú szerint köze volt 17 éves iskolatársuk halálos bántalmazásához iskolájuk közelében - közölték az amerikai hatóságok helyi idő szerint szerdán.

Az erőszakos bűncselekmény november 1-jén történt, mobiltelefonnal videóra vették, és a közösségi médiában nyilvánosságra hozták. A rendőrség ezután indított kiterjedt nyomozást, és azt állapította meg, hogy Jonathan Lewis, a későbbi áldozat egy barátját próbálta védelmébe venni, akitől elektronikai eszközöket, egy fejhallgatót, valamint elektromos cigarettát vettek el. Az áldozat egy héttel az összeütközés után halt bele sérüléseibe.

A rendőrség emberölési csoportjának nyomozója elmondta, hogy a 13 és 17 év között diákok 10 fős csoportja előre eltervezte, hogy tanítás után az iskola melletti szűk utcában kérdőre vonja diáktársát. Jason Johansson hadnagy a megjelent felvételek kapcsán a bántalmazást "minden emberit nélkülözőnek" minősítette.

A rendőrök még kedden őrizetbe vettek a tíz diákból nyolcat, és közölték, hogy a két szabadlábon maradt tizenéves letartóztatására is sor kerül, amint sikerül azonosítani őket.

A 16 évnél idősebb fiatalkorúakat a bűncselekmény súlya miatt felnőttek börtönébe szállították, míg a fiatalabbak esetében egyénileg mérlegeli a hatóság, hogy felnőttként állítja-e őket bíróság elé.

A Rancho High School középiskola igazgatója arról értesítette a szülőket, hogy az intézmény többi diákja számára segítséget nyújtanak a halálos kimenetelű bántalmazás lelki hatásainak feldolgozásában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!