Hátizsáklopással gyanúsították meg a moszkvai amerikai nagykövetség három tengerészgyalogos őrét

Külföld, 2021.10.08

Meggyanúsították az moszkvai amerikai nagykövetség három alkalmazottját, hogy az orosz főváros egyik bárjában ellopták egy orosz állampolgár hátizsákját, ám a jogi státusuk akadályozza a felelősségre vonásukat - közölte pénteken az Interfax hírügynökség, a bűnüldöző hatóságoktól származó értesülésre hivatkozva.

Az Interfax informátora szerint a három amerikai állampolgár szeptember 18-án ittas állapotban tulajdonította el a hátizsákot. Az ügyben jelentős kárt okozó lopás címen indult eljárás, amelynek jogcímén öt évig terjedő szabadságvesztés róható ki.

Az értesülést az NTV televíziónak Vlagyimir Vaszenyin, a moszkvai rendőrség szóvivője is megerősítette. Vaszenyin szerint a bűncselekményt az amerikai követség adminisztratív és műszaki állományának három, 21-26 év közötti tagja követte el. Mindhárman tengerészgyalogosok.

A szóvivő elmondta, hogy a nyomozók birtokában vannak egy videofelvételnek, amelyen látszik, hogy a gyanúsítottak az ellopott hátizsák birtokában mentek be az amerikai nagykövetség épületébe. Az NTV emellett bemutatta a szórakozóhely biztonsági kamerái által készült felvételeket is.

A televízió szerint az amerikai diplomáciai képviselet jegyzéket kapott, amely közölte, hogy az alkalmazottjai bűncselekményt követtek el és követelte, hogy a felelősségre vonás érdekében fosszák meg őket diplomáciai mentességüktől.

Az Interfax informátora szerint a gyanúsítottak a legnagyobb valószínűség szerint el fogják hagyni Oroszországot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!