Havazás - Hóviharok dúlnak az Egyesült Államok középső vidékein

Külföld, 2019.01.12

Heves hóviharok dúlnak az Egyesült Államok középső vidékein.

Amerikai sajtójelentések szerint a hóviharok Új-Mexikótól a Nagy-síkságig és a Sziklás-hegységig terjedő, mintegy 1700 kilométer hosszúságú térségben tombolnak.

A viharok Új-Mexikó, Colorado, Nebraska, Kansas, Missouri, Arkansas államokat érintik, egyes vidékeken - például Coloradóban - 45 centiméternyi hó hullott. Missouri állam nyugati részeit 40 centiméteres hótakaró borítja, Kansas és Arkansas államokban pedig jégeső zuhog.

Az 1700 kilométer hosszú viharzónában pénteken 1431 repülőjáratot töröltek, a zord időjárás okozta nehézségek a központi reptereken - mint például a coloradói Denverben - komoly fennakadásokat okoztak az Egyesült Államok egész légiközlekedésében.

Coloradóban, Kansasben, Missouriban utakat, köztük főutakat zártak le, rendezvényeket és sporteseményeket töröltek. Kansas Cityben és St. Louis-ban áramkimaradások vannak.

A viharzóna keleti irányban, az Atlanti-óceán partvidéke felé mozog, a meteorológusok heves havazást jósolnak a hétvégére a szövetségi fővárosban, Washingtonban, illetve Maryland és Virginia államokban. Az előrejelzések szerint azonban a vihar nem érinti majd az Egyesült Államok sűrűn lakott keleti partvidéki részeit.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!