Hospice-ellátásban, otthonában ápolják Jimmy Cartert

Külföld, 2023.02.18

Otthonában részesítik hospice-ellátásban Jimmy Cartert, az Egyesült Államok 39. elnökét, minden idők legmagasabb kort megért amerikai elnökét - közölte a Carter Center szombaton.

Jimmy Carter A Jimmy Carter által alapított civil szervezet közösségi médiában megjelent közleménye szerint a veterán politikus döntött úgy, hogy az életéből "hátralévő időt otthonában tölti családjával és hospice-ellátást választ a folytatódó orvosi beavatkozások helyett".

Kiemelték: az elnököt egészségügyi személyzet veszi körül; családja is vele van, amelynek tagjai megköszönték az aggódást, de megértést és a magánélet tiszteletben tartását kérik.

Jimmy Carter a demokrata párt színeiben az 1976-os választáson, Gerald Ford hivatalban lévő elnök legyőzésével vált az Egyesült Államok 39. elnökévé. 1980-ban Ronald Reagannel szemben maradt alul az elnökválasztáson, ezt követően alapította feleségével közösen a demokrácia és emberi jogok népszerűsítésével foglalkozó Carter Centert. Munkásságáért 2002-ben megkapta a Nobel-békedíjat.

Elnöki időszaka előtt, 1971 és 1975 között Georgia állam kormányzója volt. Máig szülővárosában, egy georgiai kistelepülésen, Plainsben él, szintén ott született feleségével. Tavaly októberben ünnepelte a 98. születésnapját.
(MTI)

Címkék

Jimmy Carter
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!