Huawei: nincs bizonyíték arra, hogy a cég biztonsági fenyegetést jelentene az Egyesült Államokra

Külföld, 2022.11.28

Évek óta semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy a Huawei bármilyen biztonsági fenyegetést jelentene az Egyesült Államok számára, így a vállalattal szembeni vádaskodások egyértelműen geopolitikai indíttatásúak - írta az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében a távközlési ágazatban tevékenykedő kínai nagyvállalat.

A Huawei az amerikai hírközlési hatóság azon pénteki intézkedésére reagált, amely nemzetbiztonsági kockázatokra hivatkozva több kínai távközlési vállalat, köztük a ZTE új eszközeinek amerikai engedélyezését is megtiltotta.

A közlemény kiemeli, hogy a korlátozó intézkedések a Huawei szinte összes eszközére vonatkozóan már három éve érvényben vannak, így a Huaweire nézve nem jelentenek újdonságot, a mostani bejelentések "további vállalatokra vonatkoznak".

A Huawei Technologies hangsúlyozta hogy a világ több mint 170 országában és régiójában van jelen, és mindenhol a nemzetközi és helyi jogszabályokat szigorúan betartva végzi tevékenységét.

Az Egyesült Államok hírközlési hatósága (FCC) azzal indokolta múlt heti döntését, hogy "az intézkedés védelmet nyújt az amerikai embereknek a nemzetbiztonsági fenyegetésekkel szemben, beleértve a távközlést is".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!