Illegális bevándorlás - A Fehér Ház a bevándorlók pozitív gazdasági hozzájárulásával érvel

Külföld, 2024.04.03

A Fehér Ház szerint a bevándorlás erősíti az Egyesült Államokat és az amerikai gazdaságot - jelentette ki az elnöki hivatal szóvője az illegális bevándorlás körüli vitákra reagálva.

Karinne Jean-Pierre a napi sajtótájékoztatón egyben rámutatott arra, hogy bevándorlók voltak azok is, akik szavai szerint "kritikus fontosságú munkát" végeztek a múlt kedden Baltimore közelében összeomlott a Francis Scott-hídon.

A szóvivő részben arra reagált, hogy Michigan állam demokrata kormányzója, Gretchen Whitmer hétfőn úgy fogalmazott, hogy az Egyesült Államok déli határán valós problémák vannak, és döntőnek nevezte, hogy a Kongresszus és az elnök megoldják azt. A politikus szerint a republikánusok Donald Trump ösztönzésére nem fogadták el azt a jogszabályt, ami az elnök támogatását élvezte és tartalmazott bizonyos intézkedéseket a határbiztonság növelésére.

A határvédelemről szóló jogszabály elfogadását sürgette kedden John Kirby, a Nemzetbiztonsági Tanács kommunikációs vezetője, aki azt is kijelentette, hogy az Egyesült Államok hatóságai mindent megtesznek annak érdekében, hogy garantálják az amerikaiak biztonságát.

Kedden Donald Trump Michigan államban az illegális bevándorlás növekedéséért Joe Biden bevándorláspolitikáját okolta éles szavakkal, megfogalmazása szerint a hivatalban lévő elnök miatt mára az Egyesült Államok "minden állama határállammá vált".

A republikánusok nemhivatalos elnökjelöltje utalt arra a két héttel korábbi gyilkosságra, amelyet a vád szerint egy illegálisan az országba érkezett férfi követett el egy 25 éves nő ellen. A férfit a hírek szerint 2020-ban a Donald Trump idején érvényben lévő szabályok alapján kitoloncolták, ám sikerült ismét visszajutnia az Egyesült Államokba.

Texasban a Nemzeti Gárda egységei több mérföld hosszúságban erősítették meg kedden a határon álló kerítést, több rétegben szögesdróttal látták el El Paso városánál azon a szakaszon, ahol március végén több száz bevándorló áttörte a határon felállított akadályokat és a hatóságok kordonját.

A határon kialakult rendbontás nyomán több migráns ellen indult eljárás, akik egy részének szabadon engedését vasárnap rendelte el egy bíró a nyugat-texasi határvárosban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!