Illegális bevándorlás - Autója műszerfala mögé rejtve próbált Angliába juttatni egy vietnami nőt egy szlovák embercsempész

Külföld, 2024.01.16

Elítéltek kedden Angliában egy szlovák embercsempészt, aki autójának műszerfala mögött próbált Franciaországból Nagy-Britanniába vinni egy vietnami nőt.

A londoni belügyminisztérium ismertetése szerint a 33 éves szlovák állampolgárságú férfi kocsiját az észak-franciaországi Coquelles-ben működő kihelyezett brit határellenőrzési zónában tartóztatták fel még 2022 nyarán.

A férfi azt mondta a brit határrendészeti tisztviselőknek, hogy Szlovákiában élő rokonait látogatta meg, és manchesteri otthonába tart.

A határőröknek azonban feltűnt, hogy a személyautó utasterében módosításokat hajtottak végre. A tüzetesebb ellenőrzés során eltávolították a brit rendszámú Vauxhall Vectra műszerfalát, és a kesztyűtartó mögött kiképzett rendkívül kis helyre beszorítva találták meg a vietnami nőt.

A vizsgálat megállapította, hogy a járműből - amely a kontinensen Opel Vectra néven forgalmazott típus azonos kivitelű brit változata - részegységeket távolítottak el az embercsempészetre használt szűk rejtekhely kialakítása végett.

A szlovák férfit az angliai Canterbury koronabírósága kedden két és fél év börtönbüntetésre ítélte illegális bevándorlás elősegítése címén.

Az autóból kimentett vietnami nőt a brit hatóságok azonosították és illegális határátlépőnek nyilvánították - áll a londoni belügyminisztérium kedd esti ismertetésében.

Egy embercsempész szervezet négy éve ugyancsak vietnamiakat próbált illegálisan Angliába juttatni. A 39 vietnami állampolgárt egy kamion légmentesen zárt rakterébe zsúfolták, és valamennyien életüket vesztették, mire a teherautó Belgiumból Angliába ért.

Abban az ügyben az ír, brit és román állampolgárságú vádlottakat 13 és 27 év közötti börtönbüntetésekre ítélték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!