Illegális bevándorlás - Csaknem félszáz migránst találtak szerb határőrök egy kisteherautóban

Külföld, 2019.08.09

Negyvenhat migránst találtak egy kisteherautóban szerb határőrök a szerb-észak-macedón határhoz közeli Presevó körzetében - közölte a szerb közszolgálati televízió pénteken.

A teherautó rakterében 33 pakisztáni, hét iráni és három-három eritreai és afgán állampolgár bújt meg. Személyazonosító okmányok nem voltak náluk. A 25 éves szerb állampolgárságú sofőr megpróbált elmenekülni, de a rendőrök elfogták és őrizetbe vették.

A sofőrt a bíróság határsértés, embercsempészet és hamis dokumentumok felhasználásának vádjával 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte.

A Szerbiába érkező illegális bevándorlók központi találkozási helye Belgrád, ott szereznek információt a lehetséges továbbjutási útvonalakról, illetve ugyancsak ott kereshetnek embercsempészeket, akik vállalják, hogy átjuttatják őket a határon.

A Görögországból Észak-Macedónián, Szerbián és Magyarországon át Közép-Európa más országaiba vezető, úgynevezett balkáni migrációs útvonal lezárása óta a menedékkérők alternatív útvonalon - Bosznia-Hercegovina, Horvátország és Szlovénia érintésével - igyekeznek eljutni Nyugat-Európába. A határsértések mindennaposak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!