Illegális bevándorlás - Heger: Szlovákia kész segíteni a schengeni határ védelmében Magyarországnak és Szerbiának

Külföld, 2022.09.28

Következetesen védeni kell a külső schengeni határokat az illegális migrációtól, s Szlovákia kész segíteni ebben Magyarországnak és Szerbiának - jelentette ki újságírók előtt Eduard Heger szlovák miniszterelnök és Roman Mikulec belügyminiszter a pozsonyi kormány szerdai ülése után.

A szlovák belügyminiszter hangsúlyozta: az illegális migráció problémáját összeurópai szinten kell rendezni. "Mi száz százalékban teljesítjük a schengeni határokhoz kapcsolódó feladatainkat. Ha ezt minden ország megtenné, akkor nem kerülne sor másodlagos migrációra" - jelentette ki Roman Mikulec, akinek a szavait a szlovák közszolgálati hírügynökség, a TASR idézte. Hozzátette: úgy véli, ha Magyarországnak és más országoknak támogatást nyújtanak a schengeni határ védelmében, az segíthet abban, hogy Csehország és Ausztria visszavonja a szlovák határon újonnan bevezetett határellenőrzéseket.

Eduard Heger a Csehországban kedden, Ausztriában pedig szerdán bejelentett határellenőrzés kapcsán azt mondta: nem tartja helyesnek ezeket az intézkedéseket, mert "szembemennek Schengennel."
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!