Illegális bevándorlás - Migránsokat és egy feltételezett embercsempészt fogtak el a rendőrök Észak-Macedóniában

Külföld, 2022.08.23

Szíriai, pakisztáni, egyiptomi és indiai migránsokat talált egy furgonban az észak-macedón rendőrség kedden, a járművezetőt, a feltételezett embercsempészt is őrizetbe vették - közölte a Vesti.mk szkopjei hírportál.

A tájékoztatás szerint a 26 migránst az ország hetedik legnagyobb városának, Stipnek a közelében találták meg egy közúti ellenőrzés során. A feltételezések szerint az őrizetbe vettek illegálisan léptek be Görögországból, és Szerbia felé tartottak. A migránsokat a görög határhoz közeli befogadóközpontba szállították, és visszatoloncolják Görögországba.

Az elfogott észak-macedón sofőr a gyanú szerint egy embercsempész-banda tagja, ő egyelőre rendőrségi őrizetben marad.

A rendőrségi tájékoztatás szerint az idei évben eddig kétszer annyi migráns érkezett az országba, mint tavaly ugyanebben az időszakban. A hatóságok több mint tizenegyezer embert fogtak el, de feltételezhetően sokkal többüknek sikerült észrevétlenül folytatnia az útját Szerbia és az Európai Unió irányába.

Észak-Macedónia továbbra is a nyugat-balkáni migránsútvonal egyik központi országa, a migránsok Törökországon és Görögországon keresztül próbálnak eljutni a Nyugat-Balkánra, majd az Európai Unió nyugat-európai országaiba.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!