Illegális bevándorlás - Német-lengyel és német-cseh határigazgatási együttműködés indul az embercsempészet visszaszorítására

Külföld, 2023.09.29

Német-lengyel és német-cseh határigazgatási együttműködés indul az embercsempészet visszaszorítására - közölte pénteken a német szövetségi belügyminisztérium.

Nancy Faeser, a tárca vezetője megállapodott Vít Rakusan cseh és Mariusz Kaminski lengyel belügyminiszterrel egy munkacsoport felállításáról, amelynek feladata a szervezett embercsempészet elleni közös fellépés. A német, a cseh és a lengyel hatóságok az Európai Rendőrségi Hivatal (Europol) EMPACT (European Multidisciplinary Platform Against Criminal Threats) nevű programjának keretében dolgoznak együtt.

Megállapodtak arról is, hogy a határigazgatásért felelős szövetségi rendőrség (Bundespolizei) egységei a lengyel és a cseh partnerekkel együtt járőröznek. Ez a tevékenység Lengyelország és Csehország területére is kiterjed, célja az illegális határátlépési kísérletek azonosítása és megakadályozása - áll a közleményben.

Rámutattak, hogy Lengyelország területén már folytatnak közös járőrözést a két ország hatóságai, ezt a munkát ezentúl nagyobb erővel folytatják. Hozzátették, hogy a cseh partnerekkel tervezett munkához az előző hét végén adott hozzájárulást a cseh belügyminiszter.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!