Illegális bevándorlás - Szijjártó: Matteo Salvini köszönetet, nagyrabecsülést és kitüntetést érdemel

Külföld, 2020.07.31

Matteo Salvini köszönetet, nagyrabecsülést és kitüntetést érdemel - hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a Facebook-oldalán, miután az olasz parlament felsőháza előző nap megvonta az ellenzéki Liga párt vezetőjének mentelmi jogát.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, a liberális mainstream sajtó diadalittasan tudósít arról, hogy megvonták a mentelmi jogot "attól a Matteo Salvinitól, aki nem akarta engedni, hogy az illegális bevándorlók, az embercsempészek és szövetségeseik, az úgynevezett NGO-k kinevessék az olasz és az európai törvényeket, és minden létező szabályozást megsértve, önkényesen kikössenek Olaszországban, ezáltal illegálisan bejöjjenek Európába".

Mint írta, Salvini úgy döntött, megvédi Olaszországot és megvédi Európát. Úgy döntött, hogy bebizonyítja: amit Magyarország megtett a szárazföldön, az megtehető a tengeren is, azaz igenis lehetséges Európa külső határainak megvédése szárazon és vízen egyaránt - tette hozzá a miniszter.

Matteo Salvini ezzel egy óriási brüsszeli hazugságról rántotta le a leplet - fogalmazott a politikus. Mást sem lehetett hallani az elmúlt években, mint hogy a tengeri határok védhetetlenek - fűzte hozzá, megjegyezve, hogy Salvini bebizonyította: Európát meg lehet védeni a tenger felől is. Ehhez csak komolyan kell venni saját szabályainkat és érvényt kell szerezni nekik. A határok átlépésének szabályai vannak, amelyeket mindenki köteles betartani - írta Szijjártó Péter.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!