Illegális bevándorlás - Szlovák belügy: a határellenőrzések bevezetéséről uniós szinten kell tárgyalni

Külföld, 2022.09.27

A határellenőrzések bevezetéséről az Európai Unió szintjén kell tárgyalni - közölte a szlovák belügyminisztérium arra reagálva, hogy a cseh belügyi tárca kedden rendőrségi ellenőrzések bevezetését jelentette be a Szlovákiával közös 27 volt határátkelőhelyen, arra hivatkozva, hogy Prága korlátozni akarja az illegális bevándorlást.

Zuzana Eliásová szlovák belügyi szóvivő a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnek nyilatkozva a cseh döntéssel kapcsolatban azt mondta, hogy tiszteletben tartják az ideiglenes határellenőrzés bevezetéséről szóló döntést, amelyről cseh hivatali partnere előzetesen értesítette Roman Mikulec szlovák belügyminisztert.

"Komoly témáról van szó, amelyről az EU szintjén kell tárgyalni, Szlovákia tenni fog annak érdekében, hogy ezekre a tárgyalásokra sor kerüljön" - idézte Eliásová szavait a szlovák hírügynökség. A szóvivő hozzátette: a migránsok kérdésében jelentős feladata van a schengeni térségnek, miközben tény, hogy Szlovákiát, Csehországot és néhány más európai országot leginkább az úgynevezett másodlagos migráció sújtja.

A szlovák belügyi szóvivő a szlovák-magyar határral összefüggésben azt mondta: az eddigi megállapodások vannak érvényben, miszerint a határtérségben, mindkét oldalon intenzívebb járőrözés zajlik majd.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!