TV műsor

Illegális bevándorlás - Teherautók alvázán utazó határsértőket fedeztek fel a bolgár-román határon

Külföld, 2021.07.06

Teherautók alvázán utazó, Romániába illegálisan bejutni próbáló migránsokat fedeztek fel a határrendészek a Vidin-Calafat bolgár-román közúti határátkelőnél kedden hajnalban, a veszélyes módszert választó négy határsértő között egy 11 éves fiú is volt - közölte a román határrendészet kedden.

Az első két migráns egy-egy török kamion alól került elő, amelyek a menetlevél szerint autóalkatrészeket szállítottak Németországba. A 32 éves török és 11 éves szíriai határsértő azt állította, hogy a határátkelőtől több mint kétszáz kilométerre lévő egyik szófiai parkolóban bújt el a teherautó alvázán a gépkocsivezető tudta nélkül.

Amikor a határrendészek a környéket is átvizsgálták, egy közeli csatornában másik két - egy 18, illetve egy 28 éves - szíriai migránst találtak, akik állításuk szerint szintén teherautók alvázára kapaszkodva jutottak át az országhatáron.

A két ország közti toloncegyezmény alapján a gyanúsítottakat átadták a bolgár hatóságoknak, hogy lefolytassák ellenük a bűnvádi eljárást.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!