Illegális bevándorlás - Több száz törvénytelenül érkezett migráns miatt lezárták az Egyesült Államok legdélebbi nemzeti parkját

Külföld, 2023.01.02

Lezárták a látogatók elől hétfőn az Egyesült Államok legdélebbi, több lakatlan szigetből álló nemzeti parkját Floridában, miután az újévi hétvégén több csoportban mintegy 300 illegális bevándorló érte el ott a partokat.

A Dry Tortugas Nemzeti Park közölte, hogy a hatóságok és mentőegységek zavartalan munkájának biztosítása, valamint a látogatók biztonságának érdekében több napon keresztül zárva marad a természeti látványosság, ami Key Westtől mintegy 100 kilométerre nyugatra található. A közlemény szerint a migránsok kimentéséhez több napra van szükség, Key Westbe szállítják őket.

Az amerikai határvédelmi hatóság közleménye szerint az újévi hétvégén partot ért mintegy 300 bevándorló közül csaknem 90 kubai. A többiek állampolgárságát nem közölték.

A nemzeti park a búvárturizmus népszerű célpontja, gazdag tengeri élővilága és a tenger fenekén található hajóroncsok miatt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!