Illegális bevándorlás - Szerb belügyminiszter: Horvátország és Szlovénia csak 500 migránst fogad naponta

Külföld, 2016.02.26

Szlovénia és Horvátország ezentúl naponta legfeljebb ötszáz migránst enged be - jelentette be Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter pénteken, hozzátéve, hogy erről Zágráb és Ljubljana csütörtök este értesítette Belgrádot.

A tárcavezető a belgrádi Pink Televízió reggeli műsorában kifejtette, hogy jelenleg Szerbiában körülbelül kétezer bevándorló tartózkodik, akik az új szabályok szerint tudnak majd csak továbbhaladni.

Leszögezte, hogy a migránsok nem szeretnének sem Macedóniában, sem Szerbiában, sem Horvátországban maradni, céljuk valamelyik nyugat-európai állam. "A kérdés csak az, hogy azok az országok készek-e a befogadásukra" - fűzte hozzá.

A szerb biztonsági szervek legmagasabb szintű készültségéről szólva Nebojsa Stefanovic kijelentette, hogy a hadsereg bevetésére egyelőre nincs szükség, az intézkedéseket csak elővigyázatosságból hozták meg előző nap.

A szerbiai közszolgálati televízió péntek déli beszámolója szerint a szerb-macedón határ melletti Presevo befogadóközpontjában jelenleg nincsenek migránsok.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!