IM: Varga Judit uniós szinten is szorgalmazza az áldozatok jogainak megerősítését

Külföld, 2020.01.23

Varga Judit részt vett az informális Bel- és Igazságügyi Tanács január 23-i ülésén Zágrábban - tudatta az Igazságügyi Minisztérium (IM) közleményben csütörtökön az MTI-vel.

Az igazságügyi miniszterek eszmecserét folytattak a szabadság, biztonság és jog érvényesülésének előmozdítását célzó jövőbeli stratégiai iránymutatásokról. A stratégiai iránymutatásokat az állam- és kormányfők fogadják majd el, összhangban a 2019 júniusában elfogadott 2019-2024 közötti időszakra szóló stratégiai menetrenddel.

Varga Judit szorgalmazta, hogy az áldozatok jogainak védelme központi szerepet kapjon az igazságügyi együttműködésben az elkövetkező ötéves intézményi ciklusban. Emellett a miniszter felhívta a figyelmet arra, hogy az uniós igazságügyi együttműködésnek az uniós polgárok számára is kézzelfogható eredményeket kell felmutatnia olyan területeken például, mint az áldozatok és sértettek jogai, áldozatsegítés, a nemzetközi tartási kötelezettségek kikényszerítése vagy a jogellenesen elvitt gyermekek hazajuttatása.

Varga Judit egyeztetett a soros elnökséget képviselő Gordan Grlic Radman horvát kül- és európaügyi miniszterrel, illetve a következő elnökségre való felkészülés jegyében Christine Lambrecht német igazságügyi és fogyasztóvédelmi miniszterrel - közölte a tárca.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!