Iráni-amerikai viszály - Charles Michel: Irán tartózkodjon minden visszafordíthatatlan lépéstől

Külföld, 2020.01.09

Telefonbeszélgetést folytatott Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Haszan Róháni iráni elnökkel, amelyben a belga politikus arra szólította fel Iránt, tartózkodjon minden visszafordíthatatlan lépéstől, mert az a feszültségek növeléséhez vezethet - tudatta az Európai Tanács csütörtökön.

A két vezető azt követően beszélt egymással, hogy Irán szerda hajnalban rakétatámadást hajtott végre Irakban az Egyesült Államok vezette nemzetközi erők ellen, megtorlásul azért, hogy Washington egy dróncsapásban megölte az iráni Forradalmi Gárda elitegységét vezető Kászim Szulejmáni tábornokot.

A térségben tapasztalható feszültségeket illetően az Európai Tanács elnöke aláhúzta, az Európai Unió készen áll, hogy minden eszközt mozgósítson a feszültségek enyhítése érdekében. Reményét fejezte ki, hogy nem történik semmi olyan, ami a helyzet további elmérgesedéséhez vezethet a Közel-Keleten.

Charles Michel továbbá részvétét fejezte ki a szerdai ukrán repülőgépkatasztrófa miatt.

Az Európai Tanács tájékoztatása szerint Haszan Róháni iráni elnök a beszélgetés során kijelentette, az Európai Unió mindig stabilizáló és felelősségteljes szerepet töltött be a térségben. Irán továbbra is készen áll a szoros együttműködés folytatására az Európai Unióval - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!