Ismeretlen tettesek megrongálták a nemrég kihelyezett magyar nyelvű Szabadka feliratot

Külföld, 2023.09.03

Ismeretlenek tettesek vasárnap hajnalban megrongálták a vajdasági Palics és Békova bejáratánál álló nemrég kihelyezett magyar nyelvű Szabadka feliratot - közölte a szabadkai Pannon RTV .

A piros-fehér-zöld nemzeti színű betűkből kirakott, éjszaka világító Szabadka feliratot július végén helyzeték ki. A mellette álló szerb Subotica felirat érintetlen maradt.

"Rövid időn belül újra állni fog! És ahányszor csak kell újra és újra! Követeljük az elkövetők kézre kerítését és megbüntetését!" - írta közösségi oldalán Pásztor Bálint, a szabadkai városi képviselőtestület elnöke.

"Vucic elnöknek üzentek, de nekünk jobban fáj. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy újra új fényében díszeleghessenek a Szabadka feliratú táblák, és hogy az elkövetők elnyerjék méltó büntetésüket" - közölte a közösségi médiában Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke.

Aleksandar Vucic szerb államfő szeptember elsején kapta meg a Szabadka város díszpolgári címét. Az elismerés átvételekor elmondta: támogatta a magyar nyelvű Szabadka feliratok kihelyezését a magyar zászló színeiben, miután Pásztor István, a VMSZ elnöke kezdeményezte.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!