TV műsor

Iszlám Állam - Terroristák Afganisztánba juttattásával vádolta az amerikai szakszolgálatokat egy FSZB-vezető

Külföld, 2019.09.23

Az Egyesült Államok szakszolgálatainak közük van az Iszlám Állam terrorszervezet tagjainak Észak-Afganisztánba juttatásához - jelentette ki Szergej Beszeda, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) egyik vezetője.

Beszeda, az FSZB ötödik szolgálatának parancsnoka a Független Államok Közössége (FÁK) hírszerzési vezetőinek 16., hétfői kazanyi tanácskozásán beszélt erről.

"Adatok érkeznek arról, hogy az Egyesült Államok szakszolgálatainak közük van az Iszlám Államnak az észak-afganisztáni területekre juttatásához" - mondta az orosz kémfőnök.

Beszeda szerint a cél a terroristák felhasználása a helyzet destabilizálására a FÁK határainál, a későbbiekben pedig Közép-Ázsiában. Úgy vélekedett, hogy már a korai fázisban ki kell mutatni a veszélyes tendenciákat annak érdekében, hogy megvédjék a FÁK-országokat "a külső erők destruktív hatásától".

Az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) igazgatója, Szergej Nariskin elnöklete alatt tartott tanácskozáson, amelyen egyebek mellett megvitatták a szaúdi olajlétesítmény elleni dróntámadást is, az azeri, a fehérorosz, az örmény, a kazah, a kirgiz, az üzbég, a tádzsik és a türkmén hírszerző szolgálatok vezetői vesznek részt.

Nariskin egyébként ostobaságnak nevezte azt az amerikai sajtóértesülést, amely szerint az amerikai területen működő orosz diplomáciai képviseletekhez tartozó vidéki objektumokról megfigyelték a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) tevékenységét.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!