Izraelben a külügyminisztériumba kérették a norvég, az ír és a spanyol nagykövetet

Külföld, 2024.05.22

Shiri Zsuzsa, az MTI tudósítója jelenti:<br />&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Jeruzsálem, 2024. május 22., szerda (MTI) -&nbsp;&nbsp;Izrael azonnali konzultációra hazarendelte nagyköveteit Norvégiából, Írországból és Spanyolországból, és az izraeli külügyminisztériumba bekérették ezen országok nagyköveteit, miután bejelentették, hogy a jövő héten elismerik a palesztin államot.

Az izraeli külügyminiszter szerint a Palesztinát elismerő országok "úgy döntöttek, hogy aranyérmet adományoznak a Hamász gyilkosainak és erőszaktevőinek".

A külügyminisztériumban levetítik nekik azt a 3 perces, a Hamász fegyveresei által készített videofelvételt, melyen öt, a határsávot monitorozó, fegyvertelen izraeli katonalány látható a Nahal Oz nevű laktanya elleni támadás idején, tavaly október 7-én. Ezt a dokumentumot, melyen brutálisan bánnak a véres ruhában, véres sebesülésekkel a padlón ülő vagy fekvő fiatal nőkkel, szerda este fogják bemutatni Izraelben. A felvételről egyértelműen kiderül, hogy a nőket megerőszakolták.

Izrael azzal érvel a három ország döntése ellen, hogy a palesztin állam egyoldalú elismerése ebben az időpontban az október 7-i Hamász terrortámadás jutalmazásaként értékelhető. A Hamász tavaly októberben betört Izrael déli részébe, ahol meggyilkolt mintegy 1200 embert, 252 embert pedig elraboltak, akik közül sokakat jelenleg is fogva tartanak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!