Izraelben tárgyal az amerikai Középső Parancsnokság vezetője

Külföld, 2024.04.11

Az iráni katonai fenyegetések árnyékában az izraeli védelmi vezetőkkel tárgyal Michael Kurilla amerikai tábornok, az Egyesült Államok közel-keleti műveletekért felelős Középső Parancsnokságának (CENTCOM) parancsnoka csütörtökön.

Kurilla várhatóan konzultációt folytat Joáv Gallant védelmi miniszterrel, Herci Halévi vezérkari főnökkel és más főtisztekkel, hogy megvitassák az iráni támadás lehetőségére való felkészülést.

Az izraeli hadsereg (IDF) jelentése szerint az amerikai és izraeli tisztviselők az elmúlt néhány napban kapcsolatba léptek egymással, miközben az április 1-i damaszkuszi légicsapás miatt Teherán lehetséges válaszára készülnek.

Az Izraelnek tulajdonított, az iráni konzulátus épületét sújtó damaszkuszi légicsapásban életét vesztette két iráni tábornok, és az iráni Iszlám Forradalmi Gárda több más tisztje.

A Bloomberg arról számolt be, hogy Irán nagy pontosságú rakétákkal és drónokkal indíthat csapásokat izraeli katonai és kormányzati létesítmények ellen, miután szerdán Ali Hamenei ajatollah, Irán legfőbb politikai és vallási vezetője megismételte fenyegetését, miszerint Izraelt "meg kell büntetni". Szerda este Joe Biden amerikai elnök kijelentette, hogy országa "mindent megtesz Izrael biztonságának védelme érdekében."
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!