Izraelben újra megnyitják az 1-es terminált a Ben Gurion repülőtéren

Külföld, 2024.05.20

Izraelben a nyári forgalomnövekedésre számítva ismét megnyitják a régi, 1-es terminált a Tel-Aviv melletti Ben Gurion repülőtéren - jelentette a helyi reptéri hatóság hétfő reggel

A vártnál korábban, már május 27-én megnyitják a belföldi, június 2-án pedig a nemzetközi járatok számára a hónapok óta üzemen kívül helyezett régi, kisebb terminált.

Az Izrael és a Hamász palesztin terrorszervezet közti fegyveres konfliktus és az utasszám meredek zuhanása miatt több mint hét hónapja bezárták a repülőtér ezen részét, de a következő hónapokban ismét mintegy ezerkétszáz repülőjárat indulhat róla, és havonta mintegy 200 000 utas haladhat át rajta.

A hadműveletek intenzitásának csökkenésével és az Izrael középső része elleni rakétatámadások megszűnésével ismét megnövekedett az utasforgalom, ezért már márciusban bejelentették a régi, az utóbbi években főként a fapados légitársaságokat kiszolgáló terminál ismételt üzembe helyezését.

Eredetileg június 1-től tervezték, de néhány nappal előrehozták az újranyitást. Ismét járni fog a terminálok közti, és a reptéri vasútállomáshoz eljuttató díjmentes transzfer buszjárat, nyitva lesz a terminál melletti parkoló és a taxiállomás is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!