TV műsor

Izraeli katona megölésével fenyegetőzött a Hezbollah vezetője

Külföld, 2020.08.30

Egy izraeli katona megölésével fogja megtorolni egyik katonája halálát a Hezbollah - fenyegetőzött a libanoni síita terrorszervezet vezetője, Haszan Naszrallah sejk Bejrútban.

Szavait a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet idézte vasárnap.

"Világos egyenlet szerint működünk - Izraelnek meg kell értenie, hogy amint megöli egyik fegyveresünket, megöljük egyik katonáját" - utalt beszédében Naszrallah a július közepén, a damaszkuszi repülőtéren történt, és Izraelnek tulajdonított légicsapásban meghalt Hezbollah-harcosra.

"Néhány héttel ezelőtt számos harcost megöltek egy izraeli akcióban Szíriában, köztük szervezetünkből való Ali Kamel Muhszint. Elkötelezettek vagyunk az elrettentés egyensúlya mellett, célunk nem a bosszú, hanem a gyilkos megbüntetése" - mondta a Hezbollah vezetője az Ásúrá nevű muzulmán ünnepen, a televízió által is közvetített beszédében.

"Izrael tudja, hogy nem valami eszközt kerestünk, amelyet elpusztíthatnánk. Katonát kerestünk, hogy megöljük. Tehát Izrael elrejtette minden katonáját. Bujkálnak, mint az egerek" - állította az Iránból irányított fundamentalista milícia vezére.

Az izraeli hadsereg egységei legutóbb kedden hajtottak végre légicsapásokat Libanon déli részén, válaszul egy betörési kísérletre. A katonaság korábbi közleményei szerint az utóbbi hetekben, a damaszkuszi incidens óta legalább három libanoni behatolást akadályoztak meg, és lelőtték a Hezbollah egyik drónját, amely Libanonból Izrael területére repült.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!