Izraeli katonák agyonlőttek egy katonai állásra tüzelő palesztint

Külföld, 2022.12.07

Az izraeli hadsereg katonái agyonlőttek egy palesztint, aki tüzet nyitott egy katonai állásra a ciszjordániai Ofra falu közelében - jelentette a Haarec című újság hírportálja szerdán.

A katonai szóvivő tájékoztatása szerint először egy elhaladó járműből tüzet nyitottak az izraeli katonai állásra, majd a katonák válaszul rálőttek az autóra, és üldözőbe vették.

Az autó követésekor a palesztin fegyveres meglátta a rá lövéseket leadó katonákat, kiszállt járművéből és irányukba lőtt. A katonák viszonozták a tüzet és megölték.

A palesztin egészségügyi minisztérium közölte, hogy a 32 éves Mudzsahad Hamedet vesztette életét ebben a szerdai incidensben. Izraeli oldalról azzal gyanúsítják, hogy több támadásban is részt vett az elmúlt napokban.

Előző éjjel lövést adtak le egy izraeli járműre Karmel telepesfalu közelében, de senki sem sebesült meg. Egy izraeli katonatiszt is a kocsiban ült, s az eset után átfésülték a környéket.

Az elmúlt éjszaka az izraeli biztonsági erők nyolc, terrortevékenységgel gyanúsított palesztint vettek őrizetbe Ciszjordániában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!